ФОРМУЛА УСПІХУ СУЧАСНОГО КЕРІВНИКА: МОТИВАЦІЙНИЙ АСПЕКТ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/2786-5681-2022-2.04

Ключові слова:

державне управління, досягнення успіху, заклад освіти, заклад охорони здоров’я, здобувачі вищої освіти, магістерська освіта, мотивація, публічне управління та адміністрування, сучасний керівник, формула успіху.

Анотація

Анотація. У статті автор шукає відповіді на такі запитання: Від чого залежить успіх кожної організації? Чи може він бути стабільним і довгостроковим? Чи залежить це від успіху керівника? Чи існує універсальний рецепт досягнення успіху сучасного керівника? Чи є його формула? Якщо звернутися до життя, то ми дійсно бачимо, що є маса людей, які бажають бути керівниками, мають унікальні, фундаментальні знання, прекрасну освіту, які не перестають вкладати у свій подальший розвиток час або сили, але їхній успіх залишає бажати кращого. В чому причина? Річ у тому, що науковці вважають, що є ще 90% потреб і без них одні тільки знання не працюють. Знайти відповідь на це запитання намагається автор в умовах дослідження магістратури «Публічне управління та адміністрування» КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти».

Посилання

Баєва О. Індивідуально-типологічний підхід у виявленні потреб людини як базисна основа мотивації. Персонал. 2014. № 9. С. 81–84. 2. Бутенко Д.С. Мотиваційний менеджмент у підприємницький діяльності. URL: https://cutt.ly/qHYNeeI.

Василенко Н.В. Підготовка сучасного керівника в умовах інформаційного суспільства. Харків : Вид-во «Основа», 2020. 112 с.

Верещагіна Л.А., Кароліна І.М. Психологія потреб та мотивація персоналу. Харків : Вид-во «Гуманітарний центр», 2002.152 с.

Донцова Ю. Актуальні проблеми мотивації офісних працівників. Служба кадрів. 2006. № 11. С. 43–46.

Аткінсон Джон Уільям. A theory of achievement motivation («Теория мотивации достижения»). URL: https://www.psychologies.ru/profile/djon-uilyam-atkinson-223/.

Макклелланд Дэвид. Теоретик мотивации и родоначальник концепции. URL: https://www.retail.ru/upload/ iblock/ad0/pl.pdf.

Abraham H. Maslow. Motivation and Personality. 2nd ed. New York : Harper & Row, 1970; Маслоу А. Иерархия потребностей. Санкт-Петербург : Евразия, 1999. URL: https://www.cfin.ru/encycl/pyramid.shtml.

Мотивація трудової діяльності. URL: https://kazedu.com/referat/122823.

Притула О.В. Мотиваційні механізми та їх використання у сфері підприємництва. Львів, 2003. 216 с.

Хекман Р., Олдхем Г. Мотивація і стимулювання трудової діяльності. URL: https://cutt.ly/UHYN4LU.

Хміль Ф.І. Управління персоналом : підручник для студентів вищих навчальних закладів. Київ : Академвидав, 2006. 488 с.

Management.com.ua – портал, присвячений ключовим аспектам сучасного менеджменту та професійного розвитку управлінців. URL: http://www.management.com.ua/.

URL: https://uk.encyclopedia-titanica.com/significado-de-f-rmula.

Досягнення. URL: https://cutt.ly/HHUeUmJ.

Успіх. URL: https://cutt.ly/3HUeDV9.

Свистун В. Мотивація досягнення як важливий чинник успіху в управлінській діяльності. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/20054525.pdf.

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-10-24

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають